SKANDAL U DANSKOJ: Automobil ministarke pregazio migrantkinju, SNIMAK STIGAO NA INTERNET (VIDEO)

Danska
Printscreen

Jedna žena povređena je tokom incidenta u izbegličkom kampu u Danskoj kada je skočila pod vozilo u kojem je bila danska ministarka, a vozilo se nije zaustavilo.

 

Iz policije navode da je žena koju je automobil pregazio “lakše povređena”.

Danska policija evakuisala je ministarku za migracije Inger Stojberg iz centra za deportaciju jer su zbog njene posete izbio incident. Tom prilikom jedna žena se bacila na ministarkin automobil, međutim vozač je nastavio da vozi i zatim je pregazio.

Snimak incidenta objavljen je na internetu:

Kako se navodi, ministarka je doputovala u centar za deportaciju i tom prilikom se obratila samo jednoj porodici, što se nije svidelo ostalim stanarima kampa, jer su se svi spremali za njenu posetu. Okupili su se oko njenog automobila i smetali joj da ode, zbog čega je obezbeđenje moralo da je evakuiše. 

Osim toga, RT navodi da je kružila glasina da će porodici koju poseti ministarka u izbegličkom kampu biti dodeljen azil. 

– Pravili su kolače, kupili cveće i napravili postere na kojima je pisalo ’nismo kriminalci’. Ali za sve nas smatraju da smo problematični, pa je ona sve što je uradila posetila samo jednu izabranu porodicu – navodi jedan od stanovnika izbegličkog kampa Valid Rahmati. 

U Danskoj se nakon izbegličke krize iz 2015. godine nalazi oko 20.000 izbeglica, piše RT.