SKANDAL U KOTORU: Vaterpolista optužen da je URINIRAO u crkvi i vređao SRBE – oglasila se njegova advokatica

Nakon optužbi na račun vaterpoliste Adžića oglasila se i njegova advokatica...

printscreen

Advokatica Mirela Ćirković, punomoćnica Danila Adžića, reagovala je povodom vesti da je Adžić urinirao po crkvi Svetog Nikole u Kotoru, a kasnije vređao ženu sveštenog lica te crkve i nazivao je pogrdnim rečima.

Ćirković je kazala da Adžić nije predvodio nikakvu rulju niti urinirao po crkvi Svetog Nikole u Kotoru, već je bio običan prolaznik trgom Sv. Nikole 03.05.2021. oko ponoći.

Nije upoznat sa bilo kakvim degradiranjima sakralnih objekata, niti je u istima učestvovao, budući da je pravoslavni hrišćanin i vernik koji je kršten baš u toj crkvi i ista predstavlja svetinju za njega, te je u bliskim rođačkim odnosima sa sveštenstvom iste crkve – navela je advokatica.

Podsetimo, juče u kasnim satima objavljeno da su uhapšena tri mladića, od kojih je jedan bivši vaterpolista Crvene Zvezde i Partizana Danilo Adžić, kao i  Miloš Banićević fudbaler Bokelja i Filip Krivokapić karatista, svi iz Kotora. Navodno, ti Kotorani su urinirali na ulaznim vratima crkve Svetog Nikole u Starom gradu, a kada ih je supruga kotorskog paroha, sa prozora obližnjeg parohijskog doma, kritikovala zbog toga, počeli su da je vređaju.

Supruga korotskog sveštenika izjavila je i da su je momci vređali na nacionalnoj osnovi.

Pomenutog dana u 00:20 časova videla sam tri pijana momka, a potom čula kako izgovaraju, citiram – Hajde da pi*amo po crkvi – Jedan od njih je prišao ka Crkvi Svetog Nikole, počeo da otkopčava i spušta pantalone. Ja sam zatim uzviknula da da ću zvati policiju, da bi mi jedan od tih momaka rekao – Šta je srpska k*rvo ili d*oljo – navodi se u zapisniku koji je napravila policija nakon što je uzela izjavu od supruge kotorskog sveštenika Nemanje Krivokapića.

Ona je kazala da su potom bacali staklene predmeta prema njenoj kući i nastavili da je vrijeđaju i da joj prete.

Gađaj k*rvu srpsku, ajde ajde, ajde govorili su – kaže ona.

Iz policije saopšteno je da je patrola na lice mesta upućena odmah nakon prijave.

Odmah je na lice mesta upućena patrola koja je u blizini… Ispred kafe bara ‘Karampana’ primetili su nekoliko lica, da bi se ta grupa udaljila trčećim korakom kada su opazili policajce… Nakon obavljenog razgovora sa I. K. i predočenog snimka sa lica mesta, operativnim radom došlo se do podatka da su na trgu bila prisutna četiri lica. Tri lica su obezbeđena i od njih su prikupljena obaveštenja – navodi se iz Uprave policije.