SKANDAL U NAJVEĆOJ ŠKOLI JOGE: Guru ženama isprao mozak, a onda je počela neviđena tortura (VIDEO)

Agama Joga, najveća škola joge na svetu našla se pod istragom zbog sve većeg broja žena koje tvrde da su tamo silovane i da im je "mozak ispran".

printscreen/youtube.com/Somananda Tantra School

Na početku je centar Agama Joga na tajlandskom ostrvu Koh Fangan predstavljao raj za sve koji bi u njega kročili. Međutim, ispod površine on je skrivao pravi seks kult čiji je lider guru Svami Vivekananda Sarasvati.

Najmanje 14 žena turista tvrdi da ih je Svami, čije je pravo ime Narcis Tarkau, seksualno zlostavljao.

Tarkau je u julu napustio ostrvo, nakon što su neke žene javno progovorile o zlostavljanju u Agami i veruje se da je pobegao iz zemlje.

Većina žena su iz Velike Britanije, Australije, Brazila, Amerike i Kanade.

Kako tvrde, kada bi one pokušale da mu se suprotstave i kažu “ne”, on bi im rekao da on zna “šta je najbolje za njih” i onda bi ih silovao.

Kada je 31 žena svedočila protiv Svamija, škola joge je tada pokušala da problem reši interno, ali je pokrenuta nezavisna istraga.

Mnogi učenici i učenice tvrde da su ostali godinama u školi zbog toga što im je mozak ispran. Oni tvrde da je predatorsko seksualno ponašanje normalizovano u Agami i da su oni koji su se žalili, učutkivani i da im je zaprećeno “negativnim karmom”. Čak su i doktori u školi ženama prepisivali seks sa Svamijem kao lek.

– Definitivno je bilo kao u kultu, on je bacio čini na nas i ljudi su slepo verovali u njega i njegove spiritualne moći – rekla je jedna od žena.loading...