Iz porodilišta Kliničkog centra Crne Gore žena je otpuštena sa tuđom bebom, zbog čega je pokrenut diciplinski postupak protiv odgovorne medicinske sestre, prenela je Radio Televizija Crne Gore.

 

Porodilja i odgovorna sestra nisu primetili da je beba zamenjena i da majka i dete nemaju isti broj, a zamenu je otkrio otac, prenosi RTCG.

Roditelji su se vratili u porodilište i preuzeli svoju bebu, Klinički centar je potvrdio zamenu i najavio sankcije prema odgovornoj sestri.

– Prilikom otpusta, medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi sa otpustima porodilja i novorođenčadi. Navedeni propust je odmah uočen i otklonjen – saopšteno je iz Kliničkog centra (KCCG).

Iz bolnice najavljuju disciplinski postupak protiv odgovorne sestre i oštriju kontrolu prilikom otpusta beba, prenosi RTCG.

– Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, pristvovati još tri osobe sa klinike, jedan neonatolog i dve medicinske sestre – saopšteno je iz KCCG.

U KCCG napominju da je to prvi put da se takav propust desio u njihovoj ustanovi.

– Koristimo i ovu priliku da se još jednom izvinimo porodilji zbog neprijatnosti – saopštili su iz KCCG.loading...