SKANDAL U ŠVAJCARSKOM HOTELU: Gostima JEVREJIMA ostavljali poruke “DA SE TUŠIRAJU PRE ULASKA U BAZEN” (FOTO)

poruka za jevreje
Facebook/StandWithUs

Vlasnica jednog hotela u Švajcarskoj je optužena za antisemitizam zato što je ostavljala diskriminatorske poruke svojim gostima Jevrejima.

 

Našim gostima Jevrejima… Molimo vas istuširajte se pre bazena i posle plivanja. Ako prekršite pravilo, primoran sam da zatvorim bazen za vas – napisala je Rut Toman, vlasnica hotela u Arosi, u Švajcarskoj.

Vest se najpre pojavila u nekim izraelskim medijima, nakon što je jedan muškarac, koji je bio gost u pomenutom hotelu, zatekao ovu poruku. 

S obzirom na to da je vest odjeknula na društvnim mrežama, vlasnica je ubrzo priznala da nije koristila “primerene” reči, ali da je to napisala zbog nekih gostiju koji su ulazili u bazen obučeni, a da se pre toga nisu istuširali.

Ovo nije jedina poruka koju je u svom hotelu ostavila gostima Jevrejima.

Druga napomena odnosila se na upotrebu frižidera, koja je za njih bila ograničena na period od 10 do 11, kao i od 16 i 30 do 17 i 30. Vlasnica švajcarskog hotela je rekla da je ovo napisala zato što su frižideri u sobama mali, pa gosti koji donose hranu, moraju da deo nje ostave u glavnom frižideru, ali da ne mogu stalno da se “šetaju” do njega.