SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Visoki zvaničnik UHAPŠEN jer je zatečen sa dečacima od 12 i 14 godina!

Dečak
Pixabay.com

Ujedinjene nacije su pokenule istragu nakon što je uhapšen jedan dugogodišnji viši zvaničnik zbog teških optužbi za seksualno zlostavljanje dece.

 

Policija u Nepalu je navela da je zatekla Pitera Dalgliša (60) sa dva dečaka od 12 i 14 godina kada su ranije ovog meseca izvršili raciju u njegovoj kući i uhapsili ga.

On je optužen da je držao dečake protiv njihove volje i seksualno ih zlostavljao, kao i da je ranije bilo i drugih žrtava.

Kanađanin Dalgliš je držao više visokih pozicija u agencijama Ujedinjenih nacija. Njegov poslednji posao je bio predstavnik Un u Kabulu.

Detektivi tvrde da je ovaj advokat koji je postao šef dobrotvornih organizacija, zlostavljao decu u Nepalu duže od 15 godina, nakon što je jedan mladić izneo optužbe protiv njega. Policija je saopštila da će predstaviti sve dokaze protiv njega kada se pojavi na sudu u sredu, piše “Dejli mejl”.

Kako je saopšteno, policiji su radnici iz jedne humanitarne organizacije pre tri meseca ukazali na njegovo ponašanje.

Početna istraga je otkrila da je on ciljao decu iz siromašnih porodica i seksualno ih zlostavljao – rekao je Puškar Karki iz nepalskog centralnog istražnog biroa.

On je rekao da je Dalgliš mamio decu ponudama da će im pružiti obrazovanje, odvesti u inostranstvo i naći im posao. Kako je rekao, Dalglišov renome je činio da se on oseća nedodirljivim i to je koristio i kako bi ućutkao decu koju je zlostavljao.

Dalgliš je oženjen i ima dete.

Osnovao je humanitarnu organizaciju Street Kids International (SKI) koja je trebalo da pomaže deci širom sveta. Takođe je imao i visoke pozicije u Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, Unicefu i još nekima, a u ovim organizacijama tvrde da nisu imali pojma o optužbama i da će sarađivati sa policijom Nepala i UN-om u istrazi.

Dalglišov advokat je rekao da on negira sve optužbe.loading...