Češka ministarka odbrane Karla Šlehtova izazvala je skandal, čak i među Česima poznatim po ljubavi prema psima, kada je slikala svoju crnu pudlu ispred venca pošte vojnicima poginulim u Drugom svetskom ratu, i to na Grobu neznanog junaka na brdu Vitkov u Pragu, a zatim se pohvalila fotografijom na Instagramu.

– Ponosna na svoju zemlju. Volim svog psa. Moj venac je još na Vitkovu – napisala je ministarka Šlehtova ispod fotografije na kojoj njen mužjak pudle Džesik, od milja zvani “Rambo psić”, pozira iza venca i sedi direktno na granitnoj ploči ispod koje su posmrtni ostaci palih vojnika.

Ministarka je, doduše, psa na Grobu neznanog junaka snimila nekoliko dana pre zvaničnog odavanja pošte vojnicima poginulim tokom Drugog svetskog rata na Dan pobede, na kome je na Vitkovu bio predsednik Miloš Zeman, ali je osim elementarnog vaspitanja prekršila i zakon, zato što je ceo memorijalni prostor od 2001. godine gradskom uredbom zabranjen za pse.

Fotografija je izazvala odmah negativne i ironične komentare, posebno jer nije u pitanju šiparica, već ministarka odbrane koja bi morala da poštuje i pale i žive vojnike.

– Nije mi bila namera da ikoga povredim. Izvinite ako sam nekog povredila – poručila je danas Šlehtova i uklonila snimak svoje pudle sa društvenih mreža.

 loading...