SKANDAL ZBOG BOŽIĆNE “ČESTITKE”: Vlada Hrvatske osudila objavu poslanikovog sina (FOTO 18+)

Hrvatska vlada danas je kao govor mržnje najoštrije osudila objavu na društvenim mrežama Ivana Đakića, sina saborskog poslanika i lokalnog funkcionera valdajuće Hrvatske demorkatske zajednice (HDZ).

Hrvatska
Wikipedia/Roberta F.

Dvadesetdvogodišnji Ivan Đakić juče je na svom Fejsbuk profilu postavio fotografiju osobe s ustaškim obeležjima koja u ruci drži odrubljenu glavu osobe s četničkim oznakama i uz nju napisao “Svim ‘prijateljima’ srbićima sretan božić”.

– Vlada Republike Hrvatske najoštrije osuđuje takav govor mržnje i podsticanje netrpeljivosti. U toku je i postupanje nadležnih institucija – navodi se u kratkom saopštenju vlade, prenela je regionalana TV N1 na svom sajtu.

Ivan Đakić je vrlo brzo obrisao spornu objavu uz izvinjenje “svima koje je uvredio”, a jutros se iščlanio iz HDZ. Hrvatska policija danas ga je privela na informativni razgovor zbog govora mržnje na Fejsbuku.

HDZ je još sinoć osudio postupak Ivana Đakića kao govor mržnje i pozivanje na društvenu netrpeljivost.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u hrvatskom Saboru Milorad Pupovac danas je ocenio da je u pitanju govor mržnje i poziv na nasilje i izrazio sumnju da će pravosuđe to sankcionisati po službenoj dužnosti.