SKLONJEN SVETLEĆI PENIS ISPRED SKUPŠTINE! Evo gde je PREMEŠTEN i čemu će poslužiti (FOTO)

Skulptura "Keep Light" biće ponuđena na prodaju na izložbi moderne umetnosti koja će 24. decembra biti otvorena u galeriji Neon, a sav prihod će ići u dobrotvorne svrhe i za lečenje dece.

Instagram/pijanistq

Umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao Pijanista, sinoć je ispred Skupštine grada postavio džinovski svetleći penis izazvavši veliku pažnju slučajnih prolaznika, ali i javnosti cele Srbije na društvenim mrežama.

Kada je postavka u obliku uperenog prsta, kako je rekao njen autor, odnosno u obliku muškog polnog organa, kako su komentarisali okupljeni, konačno zasvetlela Pijanista je poručio:

– Ovaj ukras nam pokazuje da je naš kurs veoma čvrst, kao i da ova vlast kao i njene prethodnice drže beskompromisno pravac u ovim tamnim vremenima. Zato ova skulptura pokazuje “kako nam dobro ide”. Videli smo da ovde gladnih nema, jer su kontejneri puni, službe ne moraju da rade jer sve funkcioniše besprekorno. Više se ni ne krade, a to znamo jer nam tako kažu, nema ni nezaposlenih, jer su svi napustili zemlju. Ovde um slabuje, a snaga gospodari – poručio je Pijanista.

Više o čitavom događaju možete PROČITATI OVDE!

Iako je umetniku nakon “obnarodovanja” dela i kratkog govora prišao jedan policajac u civilu uz pitanja – “šta tu radi, kakve su mu namere i koliko će sve još trajati”, Pijanista je uzvratio da je na putu ka galeriji i da je “svratio malo da predahne”, na šta mu je ovaj nije pravio probleme.

– Kulturan neki čovek, izgleda da mu se svideo moj rad – kroz smeh nam je rekao Pijanista.

Nakon četrdesetak minuta poziranja kraj svetlećeg umetničkog dela, kojeg su slučajni prolaznici sa zanimanjem i osmesima gledali, svrativši usput i da se slikaju i ovekoveče nesvakidašnji trenutak, Josifovski je pogasio lampice.

Uz pomoć prijatelja sklonio je delo visoko četiri metara sa platoa ispred Skupštine grada, spakovao ga u kombi i odvezao u jednu privatnu galeriju.

– Na izložbi moderne umetnosti koja će 24. decembra početi u galeriji Neon skulptura “Keep Light” biće ponuđena na prodaju, a sav prihod će ići u dobrotvorne svrhe i za lečenje dece – rekao nam je umetnik.

ŠOK U CENTRU BEOGRADA: Zasijao DŽINOVSKI PENIS ispred Skupštine (FOTO+VIDEO)