ŽIVOT U BEOGRADU KAO NA DEPONIJI! U ovom prestoničkom naselju roditelji više ne puštaju decu napolje (FOTO)

Skojevsko
Dnevno.rs

Ružno lice Beograda.

 

Park u Skojeskom naselju u Rakovici, umesto da bude oaza u kojoj će se deca igrati i uživati, postao je ruglo i deponija Beograda.

I pored dovoljnog broja dostupnih kanti za smeće, koje se nalaze svuda po parku, pojedini roditelji koriste samo dve, pored kojih uporno, i kada se napune, odlažu pelene, flašice od sokova i ostale otpatke.

Ovaj problem sa redakcijom portala Dnevno.rs i našim čitaocima podelila je Tijana, majka dva mala dečaka i stanovnica ovog dela Beograda.

Ovde je strašno! Ceo život živim u Skojevskom naselju, imam dvoje dece, koje ne smem da pustim da se igraju u parku, jer su pojedini roditelji svojom neodgovornošću našu zelenu površinu pretvorili u zaraznu deponiju. Svuda okolo su pelene, flaše i teglce od bebi hrane – priča revoltirana Tijana. 

 

Najveći problem je, kaže Tijana, što psi i ptice sve to razvuku po zelenoj površini, što za ostale roditelje predstavlja noćnu moru, jer svoju decu ne mogu da puste da se slobodno igraju u parku koji im je namenjen, plašeći se zaraze.

Ne smem više decu da vodim u park, plašim se zaraze, ko zna šta sve mogu da “pokupe” u parkiću. Đubre je svuda okolo i sve to jako ružno izgleda. Nažalost, to je već neko vreme problem – iskrena je majka dva dečaka iz Skojevskog naselja.

Na kraju svega, kaže Tijana, tužno je što su za ovakav prizor odgovorni roditelji, koji bi treblo da vaspitavaju svoju decu da čuvaju, vole i poštuju svoj grad i da od njih naprave odgovorne pojedince koji ovakve stvari ne bi smeli da rade.

– Kako očekivati osnovnu kulturu od novih generacija kad njihovi roditelji daju ovakve primere? – pita se naša sagovornica.