Glasno podrigivanje na javnom mestu u Austriji je kažnjivo, u šta se početkom meseca uverio jedan bečki ugostitelj koji je, zbog podrigivanja dobio da plati kaznu u iznosu od 70 evra, prenosi "Blic", a pišu agencije.

On se na svom Fejsbuk profilu požalio da je dobio da plati kaznu zato što je glasno podrignuo na stanici Praterštern, a na njegovu nesreću u blizini se nalazio policajac koji je to čuo i ocenio da se radi o povredi Paragrafa 1. bečkog pokrajinskog-bezbednosnog zakona.

 

 
“Vi ste 7.februara u 17.15 časova u 2.bečkom okrugu, Praterštern, prekršili zakon, odnosno javni red, glasnim podrigivanjem u blizini policajaca”, navodi se u obrazloženju kazne, koju je prekršilac zakona dobio na kućnu adresu.

 

Ich möchte euch eine Geschichte erzählen. Sie heißt: “Mein Tag am Wiener Praterstern”Ein Ort vieler kleiner und…

Posted by Edin Mehic on четвртак 18. фебруар 2016.

U podužem tekstu kojim je pokušao da se opravda, Bečlija je napisao da je pojeo ćevape, kao i uvek malo ljuće i sa lukom, i potom “izgubio kontrolu” nad sobom i podrignuo.

Prema njegovim rečima, on je 20 metara od “mesta zločina” osetio ruku na svom ramenu, a kada se okrenuo video je policajca koji mu je saopštio da će podneti prijavu zbog kršenja javnog reda.

Najpre nije bio siguran da li se policajac šali, a na kraju mu je preko društvenih mreža zahvalio “što se brine da njihov kraj bude bezbedniji”.loading...