‘Skupština nije mesto za BACANJE KLETVI i CIPELA, ali politički cirkuzanti od nje prave rijaliti!’

Zorana Mihajlović
Beta

Nadam da Skupština Srbije neće biti mesto "za bacanje kletvi i cipela", već institucija u kojoj će se odvijati teške i argumentovane rasprave.

 

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcioner SNS Zorana Mihajlović rekla da je pratila konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije u petak i videla “ono čega se pribojavala”.

“Građani su mogli da vide da u parlamentu ima ozbiljnih poslanika, ali da su ušli i neki politički cirkuzanti. Bojim se da parlament ne pretvore u cirkus i politički rijaliti za zabavu naroda”, istakla je Mihajlović.

Govoreći o formiranju nove vlade, ona je rekla da zamera Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) to što je položila zakletvu da prihvata program premijera, a onda ga rušila gde je stigla.

“Izvinite, ali to je licemerno. Ili smo svi zajedno tim, ili ste opozicija. I kada je vlada donosila teške i nepopularne mere nigde niste mogli da vidite naše partnere. Sve silni junaci iz SPS nikom ponikoše”, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da će se tokom razgovora sa potencijalnim partnerima u vladi, videti ko je spreman da učestvuje u njoj i poštuje visoke standarde koje je mandatar Aleksandar Vučić postavio.

Upitana o predsedničkim izborima sledeće godine, ona je rekla da će kandidat SNS morati da ima širu društvenu podršku.

“Nikolić korektno obavlja svoju funkciju, u skladu sa Ustavom. Mediji pokušavaju da naprave sukob između premijera i predsednika, ali im to teško polazi za rukom”, rekla je Mihajlović.

Ona je kao svoj najveći uspeh u prethodne dve godine, koliko je na čelu Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navela 100 kilometara novih auto puteva, uvođenje elektronske građevinske dozvole i početak rekonstrukcije pruga.