Slaba magla i sumaglica usporavaju saobraćaj, čuvajte se sitnih odrona

Stanje na putevima
Dnevno.rs/Petar Marković

Slaba magla i jutarnja sumaglica usporavaju saobraćaj na putevima po kotlinama i dužinom rečnih tokova, a povećana je i opasnost od sitnih odrona na putevima u planiskim predelima kroz stenske useke i klisure, saopštio je danas Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 

Na autoputevima i državnim putevima prvog reda nema vanrednih zastoja ni prekida, saobraćaj je umerenog intenziteta, a na naplatnim rampama nema zadržavanja, navodi se u saopštenju.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije nema dužih zadržavanja putničkih vozila na graničnim prelazima.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

UPOZNAJTE BEOGRADSKI MENHETN: Ovaj kutak sačuvao je nešto najvrednije od prestonice (FOTO)

Izmenjen režim saobraćaja zbog radova važi na i delu na delu autoputa u zoni Novog Sada, od petlje ”Temerin” do petlje ”Zrenjanin”.

U četvrtak, 18. februara, od 12.10 do 13.30, zbog izgradnje deonice izmedju Caričine doline i tunela Manajle, pored železnike pruge na levoj obali Južne Morave, na suprotnoj strani autoputa biće izvedeno miniranje koje neće uticati na saobraćaj.