PRIČA KOJA JE RAZNEŽILA SRBIJU: Ljubav majke (97) povratila iz kome sina, nekadašnjeg glumca

Starica
Pixabay.com

Ova priča ulepšaće vam dan i podsetiće vas na ono što je najvažnije u životu - na ljubav, u svim oblicima.

 

Ovu nesvakidašnju priču koja se zbila u jednoj beogradskoj bolnici na društvenim mrežama je podelio porodični prijatelj starog glumca Ateljea 212 B. Z. (73).

B. Z. je kasnije bio uspešni privrednik u Meksiku, a danas je penzioner u Beogradu. Pao je u komu i završio u bolničkoj postelji, pa je o njemu svakodnevno brinula “stara ekipa” iz Madere jer njegova deca i unuci žive u Meksiku.

– Dobijam poziv iz bolnice da hitno dođem jer je jedna baka nenajavljena i u goloj vodi doša do njega. Jedva sam se probio jer je ulica Bulevar oslobođenja zakrčena zbog radova. Kada sam ušao u sobu i video ovaj prizor, nisam mogao da verujem. Pored njegove postelje, jedva je stajala bakica u crnini, jednom rukom oslanjala se na štap a drugu je držala na njegovom srcu – opisao je emotivnu scenu kojoj je prisustvovao prijatelj.

On je dalje objasnio da baka živi sama u Bulevaru kralja Aleksandra, blizu hotela Metropol, da je jedva pokretna i vrlo slabo čuje. Nije mogla više da izdrži i danas je krenula da ga obiđe. Sišla je ispred zgrade, uzela taksi i tražila da je odveze do bolnice koja se nalazi blizu Veterinarskog fakulteta. Taksista je uspeo da dođe do Slavije ali dalje se, od gužve, nije moglo. Izašla je iz taksija i krenula peške!

Dva sata je, korak po korak nogu pred nogu, hodala i probijala se do bolnice. Nadljudskim naporom se popela uz stepenice i pronašla ga u jednoj bolničkoj sobi.

– Zatekao sam je kako u suzama nežno masira njegovo srce. Neopisiva scena. Ostali smo još sat vremena tako. Nakon toga sam je vratio do stana i smestio u krevet – ispričao je prijatelj.

Ali tu se priča ne završava…

Malo posle čoveka su pozvali iz bolnice. Kaže, da se umalo nije onesvestio! Njeogov prijatelj je izašao iz kome, bio je svestan i čak su i kratko razgovarali!

– Ljudi, ovo mora da je san! Ova divna baka je uspela ono što medicina nije – napisao je.

Možda zato što je ta divna bakica njegova majka, ima 97 godina i prvoborac je Drugog svetskog rata!

– Ushićen, odleteo sam da joj saopštim radosnu vest. Tada sam na njenom licu video suze radosnice… tiho mi je rekla: “Majka razume ono što dete nije izgovorilo” – zaljučak je ove predivne priče.