SLUČAJ O KOME BRUJI ČAČAK: Otišla u bolnicu zbog stomačnih tegoba, a tamo saznala da je trudna i da je POČEO POROĐAJ

Trudnica
Pixabay.com

Čačanka M.J. (39) iz naselja Kulinovci, porodila se u subotu po podne na Urgetnom odeljenju Opšte bolnice, iako nije ni znala da je trudna.

 

M.J. je ranije tog dana dobila jake bolove u predelu stomaka, zbog kojih je bila primorana da potraži lekarsku pomoć. U pratnji supruga došla je u Urgentni centar, verujući, kako je rekla, da se radi o nekom zdravstvenom problemu sa stomakom.

Kada sam počela da je pregledam videla sam da žena počinje da se porađa. Nismo imali vremena da je šaljemo u porodilište, već sam uz pomoć troje kolega za urgentnog odeljenja obavila porođaj. Žena je rodila zdravog dečaka teškog dva i po kilograma. Ubrzo su stigle i kolege sa ginekologije koji su utvrdili da je porođaj prošao u najboljem redu i da je beba zdrava. I majka se dobro oseća – rekla je specijalista urgentne medicine dr Biljana Kočović i dodala da je zatečenim roditeljima predložila da dečak dobije ime Nenad.

Ona je naglasila i da nije reč o prevremenom porođaju.

M.J. i njen suprug već imaju devojčicu od 12 godina. Ona nam je u telefonskom razgovoru rekla da su joj roditelji poručili da ne žele da komentarišu novonastalu neobičnu, ali situaciju koja se okončala hepiendom i nenadanim proširenjem domaćinstva.

Komšije u čačanskom naselju Kulinovci ističu da ništa nije ukazivalo da je M.J.u drugom stanju.

S druge strane, jedan od čačanskih ginekologa s kojim smo razgovarali kaže da je prosto nemoguće da porodilja nije na sebi primetila nikakve promene, ali i naglašavaju da postoji mogućnost da žena na njih nije obraćala pažnju, jer nije očekivala da je trudna.

Takve stvari su retke, ali se dešavaju, ovo nije jedinstven slučaj – rekao nam je čačanski specijalista.