SLUČAJ “PANTIĆ”: Tužilaštvo naložilo policiji da PREDUZME DODATNE MERE

milan pantic
wikipedia.org

Više javno tužilaštvo u Jagodini je, nakon analize izveštaja KP u vezi sa ubistvom Milana Pantića, naložilo policiji da preduzme dodatne mere. Takođe, naloženo je i preduzimanje daljih radnji radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka.

 

Viši javni tužilac u Jagodini Radoslav Vučković precizirao je da je Tužilaštvo 15. maja dobilo izveštaj policije te da je i nakon detaljne analize činjeničnog stanja u izveštaju, smatralo da je potrebno dodatno razjasniti određene činjenice i vrednosne stavove iz izveštaja.

Zbog toga je, kako je napomenuo, 8. juna tužilaštvo uputilo zahtev za prikupljanjem potrebnih obaveštenja Upravi kriminalističke policije, uključujući i preduzimanje određenih dodatnih mera i radnji radi potpunog razjašnjenja dostavljenih podataka.

Više javno tužilaštvo u Jagodini će, rukovodeći se svojom zakonom određenom ulogom, u daljem toku predistražnog postupka uložiti dodatne napore i pružiti svu neophodnu pomoć nadležnim organima otkrivanja radi potpunog rasvetljavanja svih okolnosti izvršenja ovog teškog i društveno naročito opasnog krivičnog dela, a radi stvaranja mogućnosti da se krivični postupak okonča pravnosnažnom presudom i pravednom kaznom – naglasio je Vučković.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić saopštio je pre nekoliko dana da je, policijska istraga okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca (koji su “sa teritorije Beograda i Jagodine”) dostavljena tužiocu.

Matić je tada naveo da je istraga pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, kao i da je Pantić ubijen zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.