SLUČAJ SASVIM LEGALAN? 15 godina NISU PRIVIRILI NA POSAO, i uredno primali plate

More Odmor Leto
Pixabay.com

Poslednjih 15 godina nijednom nisu došli na posao!

 

Kako se dalje navodi, dva muškarca su za to vreme uredno primala platu, a greška je otkrivena kada je ustanovljeno da dotični vozač i baštovan nisu radili od januara 2015. do maja 2016, prenosi Tanjug.

Dalje istraživanje pokazalo je da je period njihovog odsustva mnogo duži i da u poslednjih 15 godina nijednom nisu došli na posao.

Tim povodom oglasila se Generalna unija radnika, inače jedan od najvećih sindikata Španije, koja je navela da su radnici jednostavno iskoristili nagomilane prekovremene sate, koji su pretvoreni u slobodne dane, i da je ceo slučaj potpuno legalan.

Unija dozvoljava razmenu slobodnih dana između radnika i navodi da su radnici, takođe, iskoristili slobodne dane svojih kolega, piše “Indipendent”.

S druge strane, Gradsko veće obrazložilo je u saopštenju da jednostavno želi da eliminiše nepravedno stečene navike radnika koje nanose značajnu štetu kako samom veću i njegovim uslugama, tako i oštećenoj gradskoj kasi.

U istoj pokrajini prošle godine kažnjen je 69-godišnji Španac nakon što su čelnici javne službe u kojoj je radio otkrili da se šest godina nije pojavio na poslu.loading...