SLUČAJ ŠOKIRAO SRBIJU: Par iz Niša uhapšen zbog sumnje da su muškarca držali kao roba

Više javno tužilaštvo u Nišu pokrenulo je istragu protiv N. N. i D. P. iz Niša zbog sumnje da su poslednje dve godine starijeg Nišliju tretirali kao svog roba, a sud im je odredio pritvor.

policija
Pixabay.com

Sumnja se da su ovo dvoje okrivljenih od marta 2019. godine do marta 2021. godine, primenom sile i pretnje držali oštećenog J. G. u ucilju eksploatacije njegovog rada i uspostavljanja ropskog odnosa, navodi se u informaciji tužilaštva.
Oni su, kako dodaje tužilaštvo, J. G. primorali da napusti porodičnu kuću i živi na ulici, ograničavali su mu slobodu kretanja i komuniciranja sa drugim ljudima, oduzimali penziju i druga primanja i primoravali da pozajmljuje novac koji bi im davao. N. N. i D. P. se terete za krivično delo trgovina ljudima kao saizvršioci, pišu “Novosti”.
 

Na predlog tužilaštva Viši sud u Nišu je okrivljenima odredio pritvor do 30 dana, u cilju sprečavanja da utiču na svedoke koje je tokom istrage potrebno ispitati, kao i jer je za pomenuto krivično delo propisana kazna zatvora preko 10 godina, a čije izvršenje dovodi do uznemirenja javnosti.