SLUČAJ ULICE “CRVENIH FENJERA”: Ministar prosvete najavio KAZNE zbog propusta u organizaciji ekskurzije

Amsterdam
Pixabay.com

Nastavnica osnovne škole "Karađorđe" koja je učenike u obilazak ulice "crvenih fenjera" biće kažnjena, navode iz resornog ministarstva.

 

Ministar je dobio izveštaj o tom slučaju i informaciju da škola i njen direktor nisu organizovali sporno putovanje, već nastavnica “po privatnoj liniji”.

– To je neprimereno, nastavnik će imati sankcije – rekao je Šarčević za Prvu i objasnio da svaki plan i program ekskurzije mora da se prijavi u školi i bude verifikovan na nastavničkom veću.

– To je sistem ličnog dila, ništa drugo, biće posledica – rekao je ministar i dodao da ima dosta nastavnika koji su u dobrim odnosima sa roditeljima, “pa rade na svoju ruku”.

Upitan o upisu prvaka ministar je rekao da je potvrda o vakcinaciji potrebna za upis dece, te da će se sa roditeljima koji se tome protive razgovarati i na kraju sprovoditi sankcije ako ne vakcinišu svoju decu.

Upitan o broju nevakcinisane dece koja će upisati prvi razred Šarčević kaže da je to pitanje za ministarstvo zdravlja i ističe da deca po zakonu moraju da se upišu u školu.

Kaže da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar govorio o 15 odsto nevakcinisane dece, navodeći da kažnjavanje nije jedino rešenje i da mora da se stvori poštovanje između škole i roditelja koji rade kao tim u interesu deteta.loading...