SLUČAJ ZAKINTOS: Oglasili se roditelji UBIJENOG AMERIKANCA, evo šta su poručili uhapšenim SRBIMA!

ubistvo na zakintosu
printscreen/youtube

Roditelji Bakarija Hendersona, saopštili su da su angažovali advokata, da će prisustvovati suđenju i da su, preko kraudfanding platforme GoFundMe, prikupili više od 100.000 dolara za pokrivanje troškova.

 

U prvom intervjuu od smrti sina, roditelji ubijenog Amerikanca Džil i Fil Henderson nisu imenovali srpske državljane kao počinioce zločina, ali je novinarka američke televizijske mreže Si-Bi-Es Gejl King, koja je vodila intervju, navela da je njihov najmlađi sin ubijen posle svađe “u jednom srpskom baru”, kao i da je jedna devojka u izjavi policiji rekla da je svađa otpočela kada je ona zatražila selfi sa Hendersonom, nakon čega je jedan Srbin zapitao: “Zašto razgovaraš sa crncem”? i udario Hendersona u lice.

Roditelji Hendersona, međutim, navode da ne znaju kako je došlo do tuče.

Možda se desilo zbog toga što je on Amerikanac, a sve je rezultiralo tragedijom jednog crnog Amerikanca, rekla je za Si-Bi-Es njegova majka Džil na pitanje da li je u pitanju rasizam ili “samo nešto što je izmaklo kontroli”.

Naslutila je, kako kaže, da nešto nije u redu kada je videla propušten noćni poziv iz američke ambasade.

Nadala sam se da su pronašli njegov novcanik ili nešto slično. Bio je to poziv u gluvo doba noći, takve stvari ne želite, samo se nadate da nije ništa strašno, čak smo se pomolili pre nego što smo ih nazvali – rekla je Džil Henderson.

Prva misao mi je bila kakvi to roditelji podignu takve divljake, koji mogu da nanesu toliko zlo drugom ljudskom biću. Međutim, posle toga kao da mi se obratio Sveti duh i rekao mi je da je ovo mnogo veće od toga. Živimo u svetu u kom naši lideri sede i skoro da podržavaju takvo ponašanje, svakako ga ne osuđuju, a svojom tišinom ga promovišu. Mislim da, ako želimo napred, moramo svi zajedno da budemo mnogo bolji, kaže njegova majka.

Hendersonovi su rekli da je Bakari voleo da putuje, kao i da se van domovine osećao mnogo sigurnije zbog “klime koja u SAD vlada prema mladim Afroamerikancima”.

– Samo želimo pravdu za Bakarija. A to znači da svi koji su umešani u ovo završe iza rešetaka, nadam se na dugo vremena – izjavila je njegova majka.