SLUČAJ ZAKINTOS: Trojica pritvorenih Srba u zatvoru KRENULA U ŠKOLU

ubistvo na zakintosu
printscreen

Trojica Srba osumnjičenih za učešće u prebijanju američkog turiste Bakari Hendersona na ostrvu Zakintos 6. jula tokom pritvorskih dana idu u školu. Oni se nalaze u protvoru zatvora za maloletnike u Avlini, a zaposleni se prema njima odnose korektno.

 

To je danas Tanjugu prenela njihov branilac Zora Dobričanin Nikodinović nakon što ih je posetila u zatvoru sa dvojicom grčkih kolega, od kojih je jedan poznati atinski advokat krivičar Aleksios Kougias, a drugi advokat sa Zakintosa Lefteris.

– Uslovi su dobri u smislu da je osoblje prema njima korektno. Oni idu u školu i tako im brže vreme prolazi. Svakodnevno imaju pravo da sa govornice telefoniraju roditeljima i advokatima – precizirala je Nikodinović. 

U Avloni u zatvoru za maloletnike meru pritvora kao mlađa punoletna lica izdržavaju Miloš Ilić, Nemanja Petrović i Stefan Stojanović, dok se druga dvojica osumnjičenih Srba u slučaju Zakintos – Dušan Ranković i Miloš Senić nalaze se u drugim zatvorima u Grčkoj.

Dobričanin Nikodinović, jedan od najuglednijih branilaca iz oblasti krivice u Srbiji, zajedno sa grčkim kolegama priprema odbranu u ovom slučaju. Osumnjičenima je nakon incidenta određen pritvor do početka suđenja, koji po grčkim zakonima može da traje do 18 meseci. 

Još dvojica srpskih državljana, koja su takođe osumnjičena u ovom slučaju, puštena su da se brane sa slobode. 

Mladićima se na teret stavlja krivično delo saučesništvo u ubistvu izvršeno u noći između 7. i 8. jula kada je u tuči u klubu “Bar kod” u mestu Laganas nasmrt pretučen američki student Bakari Henderson (23). 

Istraga, koja je u toku, treba da utvrdi pojedinačni stepen krivice i umešanosti u ovo delo svakog osumnjičenog ponaosob, što znači da bi i kvalifikacija dela u odnosu na svakog od njih mogla da bude izmenjena do podizanja optužnice

Kako je najavljeno, suđenje za ovo delo onima koji budu optuženi odvijaće se u grčkom gradu Partasu.loading...