SLUČAJ ‘ZAMENE BEBA’ U NARODNOM FRONTU! Majka UNEZVERENA šetala po hodnicima bolnice

beba
Pixabay.com

U GAK „Narodni front” prošlog petka nastala je prava zbrka oko toga da li je medicinska sestra donela majci na podoj tuđu bebu ili ne, prenosi "Blic".

 

A kada je u porodilište stigao i porodiljin suprug, nastao je dodatni haos. Nakon čarke sa medicinskim radnicima, on je pozvao i policiju, koja je proveravala sve u bolnici do nedelje. Na kraju se ispostavilo da su majci u apartman doneli njenu bebu kojoj je medicinska sestra stavila pogrešnu kontrolnu tračicu preko grudnog koša.

 
Kako „Blic” saznaje, tog petka, trećeg dana po porođaju, majci je doneta beba na podoj u apartman.

Majka je odmah primetila da bebin broj koji se nalazi na tračici preko grudnog koša ne odgovara broju koji je na tračici njene ruke. Nesrećna žena odmah je pozvala medicinsku sestru, koja je svojim ponašanjem samo proizvela dodatnu sumnju kod majke. Bez ikakvog objašnjenja, sestra je uzela bebu i odnela je u boks, tvrdeći samo da je samo zamenila tračice na grudnom košu, kako piše “Blic”.

Medicinska sestra o ovom događaju nije obavestila nadređene. Jedan od lekara primetio je majku kako unezverena šeta po hodniku i raspituje se o svom detetu. Odveo ju je do boksa sa bebama. Pokazane su joj dve bebe, obe su raspovijene ispred nje i tada se majka uverila da je to ipak bila njena beba – priča izvor „Blica” iz ovog porodilišta.

Obaveštena je uprava bolnice i pozvana inspekcija Ministarstva zdravlja, a direktorka GAK „Narodni front”, prof. dr Snežana Rakić kaže da je sestra istog trenutka suspendovana:

– Sačekaćemo izveštaj inspekcije i unutrašnje kontrole, pa ćemo videti da li će sestra dobiti otkaz. Roditelji nisu tražili da se uradi DNK analiza, što je praksa ukoliko sumnjaju u identitet svog deteta.