SMEŠTENI U ZVEČANSKOJ: Deca koja su juče pronađena na KARABURMI čekaju dalje ZBRINJAVANJE

Hitna pomoć
Dnevno.rs

Dvoje mališana napuštenih juče popodne na ulici na Karaburmi zbrinuti su u bolnici i nakon toga su prevezeni u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

 

Beba od nekoliko meseci i vidno zapušteni dvogodišnjak pronađeni su u kolicima na uglu Višnjičke ulice i Mirijevskog bulevara. Vrlo brzo stigli su nadležni organi i decu uputili na dalje zbrinjavanje. Pregledalo ih je tri lekara – u Urgentnom centru, Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj i prilikom prijema u Zvečanskoj.

 
Oni su nasmejani i lepo raspoloženi – kažu iz Gradskog centra za socijalni rad.

Stanari koji žive u blizini mesta gde su deca pronađena kažu da je najverovatnije neko od komšija juče pozvao hitne službe, zabrinut zbog tretmana dece u porodici koja odnedavno živi u improvizovanoj baraci od dasaka i kartona u tom kraju.

Policiji je prijavljeno da ih otac maltretira na ulici, a najverovatnije je pobegao sa lica mesta napustivši dva dečaka.

Sumnja se da je starije dete i ranije zlostavljano jer je, prema rečima komšija, neko ranije primetio da mu je već bila slomljena ruka. Međutim, lekari su nakon pregleda naveli da deca nisu imala vidljivih povreda.

Na lice mesta kasnije juče došla je i majka dvojice dečaka, koja je isprva tvrdila da ne zna o čemu se radi i pokušavala da se opravda, a zatim napala novinare TV Prva koji su uživo izveštavali o celom događaju.loading...