SMRT MLADOG DR NEŠE POGODILA JE CELU SRBIJU…Ova slika najbolji je DOKAZ da ga se još uvek sećamo (FOTO)

Na zidu Trinaeste beogradske gimnazije pre dva dana je naslikan mural sa likom dr Nenada Maksimovića, bivšeg đaka ove škole, koji je u 37. godini izgubio bitku sa koronom.

Facebook/Nenad Maksimovic

Nenad je maturirao 2002. godine, bio je briljantan student medicine, specijalizirao je anesteziologiju i zaposlio se u Kliničkom centru.

Bio je na prvom frontu borbe protiv korone, angažovan u crvenoj zoni KBC „Dr Dragiša Mišović“ i jedan od prvih članova „Ujedinjenih protiv kovida“.

Mural na zidu Trinaeste gimnazije je naslikan na inicijativu Nenadovih kolega, prijatelja i profesora Medicinskog fakulteta, a uradio ga je akademski slikar Milan Milosavljević Deroks.

Pametan, skroman, vedar, veliki drugar, pesnik koji je voleo život, prirodu i ljude – tako Nenada pamti njegova razredna Gordana Radosavljević, profesorka biologije u Trinaestoj gimnaziji.

„Ponosni smo što je Nenad bio naš učenik i što je na jedini pravi način branio čast srpske medicine. Nije odlikovan. Ovo je odlikovanje njegovih kolega i njegove škole“, poručuje kolektiv ove beogradske gimnazije.

Vest je na svom Fejsbuk profilu objavila njegova koleginica Radmila Miletović:

“У епидемији доктор који добија више позиција у друштву, никад није био доктор, прави лекари раде свој посао најбоље што…

Posted by Radmila Miletovic on Четвртак, 01. април 2021.

“U epidemiji doktor koji dobija više pozicija u društvu, nikad nije bio doktor, pravi lekari rade svoj posao najbolje što mogu za obraz, jer su se zakleli, nikakve nagrade nisu potrebne, to je naš posao. Ko god je bio lekar za tuđu stvar, zauvek nam je uskratio profesiju – dr Nenad Maksimović 1983. – 2021.”, napisala je ona.

BAKI UMRLOG MLADOG LEKARA TREBA NAŠA POMOĆ: Ljudi se sami organizuju preko interneta (FOTO)