SMRT NA ADI: Otkriveni detalji tragedije sa omiljenog kupališta svih Beograđana

Nepoznati muškarac starosti oko 65 godina umro je danas nesto oko 11.30 casova na nezvaničnoj nudističkoj plaži na Adi Ciganliji, saopštilo je JP Ada Ciganlija.

Ada Ciganlija
Dnevno.rs

Kako tvrde građani koji su se zatekli na mestu događaja, nesrećni muškarac je došao na plažu u delu gde je kupanje najstrože zabranjeno, gde ne postoje uslovi za bezbedno kupanje i nema spasilačke službe, zakoračio je da uđe u vodu i srušio se, najverovatnije usled posledica srčanog ili moždanog udara – navodi se u saopštenju JP Ada Ciganlija.

Napominje se da je spasilačka služba po pozivu stigla na mesto događaja za manje od minuta i zajedno sa lekarima Hitne pomoći pokušala reanimaciju, ali muškarcu nije bilo spasa.

JP Ada Ciganlija po ko zna koji put apeluje na sve sugrađane i posetioce da se ponašaju odgovorno, strogo poštuju pravila ponašanja na kupalištu, da borave u vodi u zonama koje su predviđene za kupanje i u radno vreme spasilačke sluzbe, a za starije hronične bolesnike da se rashlade i obavezno jave spasiocima pre ulaska u vodu Savskog jezera.