SMRT NAVIJAČICE POTRESLA JAVNOST: Zbog pokušaja da gleda utakmicu pretila joj je ZATVORSKA KAZNA, a onda je odlučila da se UBIJE

Jedna Iranka umrla je nakon što se zapalila ispred suda, kada je čula da bi mogla da bude osudjena na zatvorsku kaznu od šest meseci, pošto je pokušala da udje na fudbalski stadion i gleda utakmicu, preneli su danas mediji u Iranu.

Pixabay

Tragična smrt 30-godišnje žene, identifikovane kao Šahar, izazvala je brojne komentare medju fudbalskim zvezdama i poznatim ličnostima u Iranu, gde je ženama zabranjen ulazak na stadion. One smeju uživo da gledaju neke sportove, uključujući odbojku.

Šahar je umrla u ponedeljak u bolnici u Teheranu. Ona je na društvenim mrežama poznata kao “Plava devojka”, prema bojama kluba za koji navija, Esteglal.

Ona se prošle nedelje zapalila, kada je saznala da će možda ići u zatvor, pošto je u martu pokušala da udje na stadion. Ona je pokušala da se preruši u muškarca, nosila je periku i široku odeću, kada je zaustavila policija.

Provela je tri noći u zatvoru pre nego što je puštena dok sud ne donese odluku. Do sada sud nije doneo nikakvu odluku.

Bivši fudbaler Bajerna iz Minhena Ali Karimi, koji je odigrao 127 utakmica za reprezentaciju Irana, pozvao je Irance da bojkotuju odlaske na stadion, posle smrti navijačice.loading...