SMRT TINEJDŽERKE UJEDINILA ARANĐELOVAC: Građani objavili rat dilerima i poslali važnu poruku Srbiji

Ideja je da naziv protestne šetnje bude "Ne okreći glavu", a ona će se održati iz pravca suda do trga ovog grada.

Aranđelovac
Print screen/You Tube

Nakon jezive smrti devojčice Sofije S. (15) iz Aranđelovca koja je preminula četiri dana nakon što je uzela ekstazi na jednoj kućnoj žurki, Aranđelovčani su rešili da se, kako navode na društvenim mrežama, suprotstave lokalnim narko-dilerima i očiste svoj grad od droge.

Oni danas u 17 časova organizuju protestnu šetnju, a okupljanje je ispred aranđelovačkog suda u 17 časova.

– Svi smo duboko pogođeni tragedijom koja je zadesila grad. Jedan mlad život je izgubljen i pričaće se neko vreme pa kao i sve što prolazi proći će i to. Ja kao čovek pre svega nisam za to da stvari prolaze pored nas a mi da odmahujemo glavom. Svi koji ste zainteresovani da napravimo šetnju kroz glavnu ulicu a bilo Vas je mnogo, javite se – napisali su organizatori ove šetnje na Fejsbuku.

Ideja je da naziv šetnje bude “Ne okreći glavu”, a ona će se održati iz pravca suda do trga ovog grada.

– Otkucaće se zahtev koji će potpisati svi učesnici šetnje, ukoliko je izglasamo kao i zahtevi o izveštaju o radu svih uključenih tela i institucija u rešavanju problema u našoj opštini. Takođe tražićemo i uvođenje promena na svim poljima, ali najbitnija poruka svima i nama i njima je ne okrećite glavu, krenuvši od roditelja, preko škola osnovnih, srednjih, do same opštine a i svih građana grada kao i institucija! Takođe i deca moraju znati i shvatiti da život nije igra i da neke stvari nisu za igranje. Droga je smrt! – napisali su organizatori.

Za sada je na društvenim mrežama dolazak potvrdilo više od 130 ljudi.

Neki od zahteva Aranđelovčana su:

– da policija bude prisutnija uz škole

– da opština isfinansira da se podeli test na drogu za decu u srednjim školama,

– da se organizuje edukacija roditelja,

– da se zaposle novi pripadnici policije jer PS Aranćelovac raspolaže sa nedovoljno lica na 50 000 građana,

– da se dostavi na javni uvid šta su do sad uradila tela koja su formirana povodom ovog problema po školama i koliko su održali radionica sa decom,

Da podsetimo, N.B. je 2. novembra ove godine, u večernjim satima, tokom žurke u jednoj kući u Aranđelovcu izvadio kesicu sa sedam tableta ekstazija i stavio na sto, za kojim je sedela petnaestogodišnjakinja Sofija S.

Ona je uzela jednu tabletu ekstazija, nakon čega joj je pozlilo, a četiri dana kasnije preminula je na Vojno-medicinskoj akademiji.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu biti priveden tužiocu.