SMRT UŽIVO: Potresan i zastrašujuć snimak starca koji umire od korone u WC-u bolnice (VIDEO)

Snimak starijeg muškarca, obolelog od koronavirusa, koji umire u toaletu u bolnici u Napulju, postao je viralan u Italiji, a generalni direktor bolnice Đuzepe Longo rekao je da je žalosno da su ovakvi događaji predmet eksploatacije.

Bolnica
Pixabay.com

Kako prenosi ANSA, muškarac je lečen od koronavirusa u bolnici Kardarelji, ali uzrok njegove smrti nije poznat, mada se sumnja da je imao srčani udar.

Prema navodima izvora iz bolnice, neko je ušao u toalet kako bi napravio snimak, dok osoblje nije bilo tu jer je tražilo nosilo za telo.

Generalni direktor bolnice Đuzepe Longo rekao je da je žalosno da su ovakvi događaji predmet eksploatacije čiji je cilj, kako je naveo, konstruisanje strašnih i opasnih sugestija u mišljenju javnosti, prenosi ANSA.

On je dodao da je otvorena istraga kako bi se otkrilo ko je napravio snimak.

Tužilaštvo je danas naredilo da se izoluje telo muškarca i potvrdilo navode da je on verovatno doživeo srčani udar.

Ministar spoljnih poslova Luiđi di Majo je rekao da je zdravstvena kriza van kontrole u tom trećem po veličini gradu u Italiji i naglasio da su šokantne slike pacijenta, koji je pronađen mrtav u bolnici.

On je dodao da lokalne agencije moraju da obezbede svoje građane.

Situacija u Napulju i mnogim drugim oblastima Kampanije je van kontrole. Centralna vlada mora da interveniše jer nije ostalo vremena” rekao je Di Majo, a prenosi Rojters.loading...