Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak objavio je rat razularenim turistima i golotinji na ulicama svog grada.

 

Na ulazu u Hvar ovoga vikenda je osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja.

 
Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom ćošku, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe – kazao je Novak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

Kako je rekao gradočanelnik Hvara, “sve ima svoje granice”.

Ugostitelji ne bi trebali da primaju gole u svoje objekte i trebaju da prestanu da im toče alkohol ako vide da su previše popili – rekao je on.

Novak je rekao da Hvar ne želi da bude isključivo “parti destinacija”.

Mladi turisti su dobrodošli, ali moraće da znaju kako se ponaša ovde. Zarada po svaku cenu nije turizam kakav želimo na ostrvu – rekao je Novak.

Kazna za šetanje gradom u kupaćem kostimu (žene) ili bez majice (muškarci), biće kažnjiva sa 600 evra, a mnogi su na društvenim mrežama ovu meru označili kao “najbizarniju”, dok će onaj ko tetura ulicom s flašom u ruci i pijan leži na ulici do 700 evra.loading...