SNIMAK OD KOG SE LEDI KRV: Evo kako je izgledao jutrašnji zemljotres u Šibeniku (VIDEO)

Na području cele Hrvatske beleži se povećana seizmička aktivnost i nije isključeno da će doći i do jačeg zemljotresa....

Youtube/Printscreen/Croatia - Live panorama view

Seizmolog Tomislav Fiket izjavio je danas da se, posle jutrošnjeg jakog zemljotresa kod Šibenika, može očekivati da će biti još podrhtavanja, ali da je teško predvideti kakve će biti magnitude.

On je, međutim, istakao da se na području cele Hrvatske beleži povećana seizmička aktivnost i da nije isključeno da će doći i do jačeg zemljotresa.

Celo naše područje je pod istim zbivanjima, tu je Jadranska mikroploča i na celoj ploči se događa aktivnost. To nije neuobičajeno – rekao je Fiket.

On je dodao da jutrošnji zemljotres nema nikakve veze sa onima do kojih je nedavno došlo u Zagrebu i na Baniji, jer je reč o drugom rasednom sistemu.

Dežurni seizmolog Marija Mustać rekla je da je potres kod Šibenika “novi epicentar”.

Ovo je novi epicentar u odnosu na one koji su dosad bili aktivni. Tokom današnjeg i idućih dana možemo očekivati na tom području još slabih potresa – rekla je Mustać.

Područje Šibenika jutros je pogodio zemljotres magnitude 4.7 po Rihteru, ali nije prijavljena veća šteta.

Stanovnici Šibenika nakon potresa izašli su iz svojih kuća na ulice, ali većina se ubrzo vratila u svoje kuće.

Potres se osetio na širem području Zadarske i Šibensko-kninske županije. Iz Brodarice i Primoštena na aplikaciji EMSC-a javljaju da je podrhtavanje bilo jako i veoma neugodno.

Zbog potresa zatvorene pruge Knin – Split i Knin – Šibenik

Zbog pregleda pruge nakon jutrošnjeg jakog potresa na šibenskom području, za saobraćaj su zatvorene pruge Knin – Split i Knin – Šibenik, rečeno je iz Hrvatskih železnica.