SNIMAK POMOGAO POLICIJI: Uhapšeni narkomani koji su se drogirali u školskom dvorištu (VIDEO)

Pripadnici Policijske stanice Mostar Centar izdali su prekršajne naloge, po 500 KM, osobama M. D. (51) iz Posušja i Ć. J. (41) iz Širokog Brijega, jer su na javnom mestu konzumirali narkotička sredstva, saopšteno iz MUP Hrvatsko-neretvanskog kantona (HNK).

printscreen/youtube.com/Faktor.ba

– U dežurnu službu PU Mostar prijavili su građani, a isto tako objavljene su fotografije na nekim portalima da dva lica konzumiraju narkotička sredstva u blizini Osnovne škole „Ilija Jakovljević” u gradskom naselju Centar 2. Policijski službenici PS Mostar Centar su preduzetim operativnim merama pronašli osumnjičene, te nakon utvrđenog identiteta lica postupili u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru – naveli su iz MUP HNK, prenosi Faktor.ba.

Iz policije su dodali da je Policijska stanica Mostar Centar pojačala policijske patrole u blizini osnovne škole, kao i oko srednjih škola, a sve u cilju suzbijanja nelegalne distribucije opojnih droga maloletnim osobama-učenicima.

Podsećamo, pre dva dana su građani Faktoru dostavili videosnimak na kojem se vidi jedan uživalac narkotika kako se bode špricom u butinu, dok mu drugi „čuva leđa”, nakon čega baca špricu i udaljavaju se.