SNIMAK PREBIJANJA MALOLETNIKA ŠOKIRAO SRBIJU: Mladići divljali po kafiću, a onda su se pojavili vlasnici (VIDEO)

Istraga je utvrdila sa su maloletni S. D. i V. V. lomili i bacali inventar i pretili nožem prisutnima. Radnici su pozvali gazde u pomoć, a dvojica maloletnika su potom pobegli u gimnazijsko dvorište.

printscreen/youtube.com/Stanko Stankovic

Snimak brutalnog prebijanja, za koji se tvrdilo da se na njemu vidi kako dvojica pripadnika Žandarmerije prebijaju dvojicu mladića u Vranju šokirao je Srbiju

Snimak je nastao 13. januara u dvorištu vranjske Gimanzije “Bora Stanković”.

Na njemu se vidi kako pripadnik Žandarmerije Davor Aleksić i njegov prijatelj Miloš Stojmenović prebijaju maloletnike S. D. i V. V.

Tuči u školskom dvorištu prethodilo je, naime, demoliranje kafića “Gajba”, čiji su vlasnici Aleksić i Stojmenović.

Kako je utvrđeno u istrazi, S. D. i V. V. su tog jutra lomili i bacali inventar, pretili nožem prisutnima. Radnici su pozvali gazde u pomoć, a dvojica maloletnika su pobegli u gimnazijsko dvorište.

Tu su ih sačekali vlasnici lokala i premlatili, što je zabeleženo na video snimku.

Kako su ranije objavili vranjski mediji, posle tuče na igralištu školskog dvorišta Osnovno javno tužilaštvo u Vranju, u saradnji sa policijom, došlo je do snimaka sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi.

– Policija je nakon uvida u video zapis sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi, ustanovila da su Davor Aleksić iz Vranja, inače pripadnik Žandarmerije i Miša Stojmenović iz Vranja, fizički napali oštećene, maloletnog V. V. i S. D, na taj način što su rukama i nogama udarali oštećene, a osim toga Stojmenović i drvenom letvom udario oštećenog S. D. i naneli im lake telesne povrede – saopštilo je Tužilaštvo.

Prema dokumentu, Tužilaštvo je naložilo zadržavanje osumnjičenih zbog krivičnog dela laka telesna povreda iz čl. 122. st. 2. u vezi st. 1. u vezi čl. 33. KZ.

– Policija je oko 23.30 časova obavestila dežurnog zamenika da je Miša Stojmenović u bekstvu, a Davor Aleksić na odeljenju psihijatrije sa dijagnozom stresna situacija i da će biti zadržan 24 časa na posmatranje. Naloženo je sačinjavanje tehničke dokumentacije, i pribavljanje medicinske dokumentacije od oštećenih – kaže se u saopštenju.

Posle saslušanja osumnjičenih, stavljen je predlog Osnovnom sudu u Vranju za određivanje pritvora zbog opasnosti uticaja na svedoke, koji je sudija za prethodni postupak odbio.

Protiv rešenja suda, tužilac je izjavio žalbu koja je odbijena 18. januara od strane veća Osnovnog suda u Vranju.

U toku je postupak dokaznih radnji-ispitivanje svedoka.