SNIMAK TUČE ISPRED SKUPŠTINE: Aktivista SNS napao devojku iz DS-a, nastupio opšti haos (VIDEO)

Na platou ispred Skupštine Srbije tokom sinoćnog skupa podrške poslanicima SNS i lideru Dveri, koji već drugi dan štrajkuju glađu na stepenicama tog zdanja, dogodio se incident između jednog aktiviste SNS i članice Demokratske stranke.

Printscreen

Građani koji su došli da podrže lidera Dveri Boška Obradovića pobunili su se u jednom trenutku negodujući što je deo pristalica SNS zauzeo, kako su smatrali, prostor koji je njima bio namenjen.

Na početku skupa pristalice i aktivisti SNS, koji su došli da podrže poslanike SNS Aleksandra Martinovića i Sandru Božić nalazili su se na platou ispred Skupštine Srbije levo od “živog zida” koji je formirala Žandarmerija razdvajajući dve grupe građana.

Desno od njih, ka Terazijama, stajali su građani i pristalice Dveri koji su došli da podrže Obradovića. U jednom trenutku, pristalice SNS su se proširile i na njihov deo pločnika što je bio povod za žustru raspravu, a zatim i tuču.

“Idite tamo gde su vaši”, poručila je članica DS vidno iznervirana.

U tom trenutku jedan aktivista SNS je nasrnuo na nju i pokušao da je udari. Priskočili su okupljeni građani, izbila je tuča, a ubrzo je stigla i policija koja ih je razdvojila.

Kao “Blic” saznje, policija je identifikovala muškarca koji je nasrnuo na devojku i privela ga na saslušanje.

Od jutros su se strasti malo smirile. Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović nastavlja štrajk glađu kao i lider Dveri Boško Obradović.