SNIMCI KOJI OD JUTROS KRUŽE MREŽAMA: Policija upozorava građane, ali i novinare da NE IDU NA BLOKADE (VIDEO)

Policijska patrola iz Jagodine došla je jutros u prostorije portala „Central Media“ i upozorila urednika Gorana Jevremovića da danas ne ide na blokadu puteva, a slično se događalo i sa aktivistima i građanima u Nišu, javljaju reporteri N1.

Printscreen

Urednik portala Goran Jevremović je za N1 izjavio da mu je policajac (vidi se na snimku) kazao da oni „imaju ovlašćenja da ga upozore da danas poštuje javni red i mir“.

“Policija je tvrdila da sam ja kolovođa blokade puta Jagodiuna-Kragujevac, “Kapija Levča“ u Gornjoj Sabanti prošle subote. Tada su me policajci legitimisali, dobio sam prekršajni nalog da platim kaznu, iako sam imao novinarsku legitimaciju. Jutros su maltretirali moju majku“, kaže za N1 Goran Jevremović, urednik portala „Central Media“.

Jevremević se žalio na prekršajnu prijavu policije sa blokade prošle subote na “Kapiji Levča”, a jutrošnji dolazak pripadnika MUP-a shvata kao nastavak pritisaka na njega i redakciju portala.

Građane Niša, koji su delili pozive na današnji protest na društvenim mrežama, jutros je obilazila policija i upozoravala ih da je blokada saobraćaja krivično delo, saznaje N1.

“Rekli su mi: ‘Vi ste organizator’, ja sam rekla: ‘Ja organizator?! Svasta.“. Pitam ih odakle im to, oni mi odgovaraju da su moji pozivi po društvenim mreżama. Obavestili su nas da je blokiranje saobraćaja krivično delo, od mene su dobili informaciju da to nije baš tako“, kaže za N1 Nišlijka koja od protesta nije odustala.

I drugi koji su delili kako tuđe, tako i svoje objave o današnjim okupljanjima, dodaje, rekli su joj da je isti policijski par svima dolazio na vrata.

“Kod svih koje ja poznajem su bili muškarac i zena. Ja sam ih pozvala na odgovornost, da oni treba da obezbede skup, a ne da rade ovo”, rekla je.

Pitala ih je, kaže, da li znaju ko organizuje skup na koji se takođe Nislije pozivaju kod  TC Delta, a koga nema na spisku Ekološkog ustanka i ukazala im je da je mogu to da učine.

“Žena iz patrole koja je bila mi kaže – naše je bilo da Vam ovo kažemo, da Vas obavestimo“, zaključila je.

Dolazak policije jutros pre 9 sati je, kaže, doživela kao pritisak i pretnju. Takođe, na društvenim mrežama pojavilo se još snimaka sa drugih mesta.