Snimci Leskovčana koji se guraju za BESPLATAN PARADAJZ obišli su Srbiju, a prizor je upravo POSTAO JOŠ TUŽNIJI (FOTO+VIDEO)

Proizvođači paradajza iz Leskovca nezadovoljni su otkupnom cenom, te su odlučili da svoje proizvode besplatno podele sa narodom.

Printscreen

Poljoprivrednici iz Leskovca su svoje proizvode besplatno delili ispred dva marketa u tom gradu, jer su nezadovoljni otkupnom cenom koja je spala na svega 10 dinara po kilogramu. Oni smatraju da je cena prilično nepravdena, s obzirom na trud, rad i sredstva koja su uložena u proizvodnju.

U najvećem broju okupili su se penzioneri, kako bi dobili besplatne namirnice, ali se ubrzo stvorila gužva, te su ljudi mahnito stavljali paradajz u svoje torbe, ne vodeći računa o okolini.

Da ovaj gest bude još humaniji, poljoprivrednici su pored svojih kamiona postavili i kutiju za skupljanje pomoći za lečenje jednog bolesnog dečaka, ali niko od prisutnih Leskovčana nije dao prilog za dečaka.

Jedan detalj je celu situaciju učinio još tragičnijom – fotografija deteta za koje se prikuplja novac za operaciju, pregažena je u stampedu.

Cegeri i kese puni crvenog povrća prekrili su fotografiju na kojoj je oglašen apel za pomoć detetu. Potom su je Leskovčani, kako im ne bi smetala dok biraju, sklonili, a korisnici Tvitera izveštavaju da za dečaka nije prikupljen ni dinar.

Video o guranju i tuči koja je umalo izbila prvi je objavio leskovački portal Rešetka.

Prema nekim procenama, proizvođači paradajza će danas u centru Leskovca podeliti preko pet tona svog proizvoda, ali nikakvu naknadu za svoje ulaganje neće dobiti.

Potresne scene iz Leksovca danas su uznemirili brojne građane, koji su na društvenim mrežama izrazili nezadovoljstvo situacijom u kojoj se poljoprivrednici nalaze.

„Proizveli rasad, sadili, plevili, okopavali, prskali, obrali i poklonili. Nisu hteli da prodaju prekupcima, nisu pristali da ih ponižavaju. U svojoj muci humani. Ovo su ljudi, ovo je ljudskost“, napisala je jedna korisnica Tvitera.