SNS BESAN: Ponavljaju se IZBORI u gradu u kom su bili sigurni da su pobedili

Izbori se poništavaju na svih 100 biračkih mesta u Šapcu, potvrdio je za RTS predsednik GIK Budimir Pavlović.

glasanje
printscreen/yt

Razlog za ponavljanje izbora su brojne nepravilnosti svih vrsta, a među njima nepotpisani kontrolni listići, bez pečata.

Sve što je komisija razmatrala celu noć i do ranih jutarnjih sati je dovoljan argument da se izbori ponove – rečeno je RTS u GIK Šabac.

Na regularnost izbora podneta je 41 prijava, a kako je potvrdio Budimir Pavlović GIK je poništila izbore na svih 100 biračkih mesta za odbornike šabačke opštinske skupštine.

Predsednik GIK je rekao i da je ta komisija konstatovala da među izbornim materijalom ima i listića čija se nijansa boje razlikuje.

To su propusti nekompletne dokumentacije, nepotpisanih stvari, nedostatak potvrda za biračko pravo birača koji su van koji su glasali, to je suština, ti propusti su se pojavili na 100 biračkih mesta i zato je usledila odluka da se poništavaju izbori i da takva odluka i na takvu odluku imaju pravo prigovora svi u roku od 24 sata a nakon toga u roku od 48 sati ima obavezu sud da uradi svoju odluku – kazao je Budimir Pavlović.

Dodao je da to jeste rutinski proceduralni postupak, ali se mora poštovati svaki detalj.

Ako nema potpisanog kontrolnog listića ili zapečaćen koverat, to je propust koji obara izbore, ali uz njega, ako nema još ova potvrda za lica koja su van biračkog mesta glasala, onda to još teži, koagulacija tih stvari je bila na svih sto i nema druge mora da se poništi ceo birački proces – istakao je Pavlović.

Na odluku komisije žalbe se podnose Upravnom sudu.

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Šapcu upozorava javnost da je u Šapcu u toku, kako su saopštili, prekrajanje izborne volje građana od strane Nebojše Zelenovića i “njegovih poslušnika u Gradskoj izbornoj komisiji”.

SNS je odluku Gradske izborne komisije da poništi izbore na svih 100 izbornih mesta u Šapcu ocenio kao skandaloznu.

Smatraju da je odluka doneta po nalogu Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića.loading...