SOCIJALNE RADNICE NA SILU IZVLAČILE DETE IZ KUĆE? Snimak je šikirao Srbiju, a evo šta kaže MINISTARSTVO

Posle neuspelog pokušaja Centra za socijalni rad iz Blaca da realizuje privremenu meru i decu iz porodice Dačević premesti u drugu srodničku porodicu, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiji saopštilo je da će ispitati još jednom ceo slučaj i o tome obavestiti javnost.

Printscreen

Kako se navodi u saopštenju, radnici Centra za socijalni rad iz Blaca su pokušali da decu iz porodice Dačević premeste u drugu srodničku porodicu u kojoj su deca inače i odrasla, a na osnovu stručne procene da je to adekvatno i za decu bolje rešenje od sadašnjeg.

Ministar Ratko Dmitrović imao je seriju razgovora sa stručnim saradnicima iz samog Ministarstva i van njega, a dobijen je i vrlo detaljan izveštaj s mesta događaja, napominje se u saopštenju.

Ističe se da Ministarstvo prati situaciju iz sata u sat.

“Utvrdiće se da li su i u kojoj meri radnici Centra za socijalni rad prekoračili svoja ovlašćenja, ima li tu elemenata disciplinske, prekršajne i krivične odgovornosti, kao i to ko su treća lica čije delovanje, od početka, u ogromnoj meri utiče na ovaj slučaj. Koji su njihovi motivi? Samo humanost ili još nešto”, kaže se u saopštenju Ministarstva.

Sve što bude preduzeto imaće samo jedan cilj, da M. D. (10) i M. D. (13) rastu i razvijaju se u za njih najboljem mogućem okruženju, zaključuje Ministarstvo.

Na društvenim mrežama se juče pojavio snimak na kome se vide radnice Centra za socijalni rad u Blacu koje pokušavaju da odvedu u hraniteljsku porodicu dvoje maloletne dece i odvoje ih od njihove bake i da se dečak tome opire.

SNIMAK ŠOKIRAO SRBIJU: Socijalne radnice OTIMAJU DEČAKA OD BAKE, na silu ga izvlače iz kuće (VIDEO)