SOFIJA PUTUJE NA LEČENJE: Skupljeno 2,4 MILIONA, ima još 4 dana da bude u Los Anđelesu

Mala Sofija probudila je savest mnogih i za kratko vreme je prikupljeno više od dva miliona dolara. I krug humanosti se nastavlja. Ostatak novca biće prebačen na račun za lečenje male Lane. U nedelju kod Avalskog tornja biće organizovan humanitarni bazar.

instagram.com/zasofijinprvikorak

Da nije manjih tehničkih problema sa avionom, mala Sofija sa roditeljima u četvrtak bi poletela za Ameriku po neophodan lek. Prvi pregled je zakazan 24. avgusta i Markuljevići se nadaju da će do tog datuma biti u Los Anđelesu. Iza njih su četiri meseca strepnje, nespavanja, nade…

Stefan Markuljević, Sofijin tata kaže da 2,4 miliona deluju kao ogroman iznos koji je uspeo je da izgura, “običan i normalan” narod. Ističe da su dobili oko 650 hiljada SMS poruka.

“Ja sam jedan plakat okačio u centru Žarkova odakle smo mi, u nadi da će neko poslati jednu ili dve poruke. Igrom slučaja sam ga zakačio u pola 3 ujutru jer sam tad imao vremena, i taj plakat je toliko zaživeo da smo mi tog dana imali 30 hiljada poruka, što je oko 60 do 70 hiljada evra”, rekao je Markuljević.

Još dvoje dece čeka na isti lek, kao i Sofija, Stefan njihovim roditeljima savetuje da nikada ne odustaju, da se bore, organizuju akcije.

Za malu Lanu sakupljeno je do sada 750 hiljada dolara, a potrebno je 2,4 miliona.

Aleksandra Jovanović, Lanina mama kaže da su potrebni turniri, bazari, bilo kakvi događaji koji će pomoći da se prikupe sredstva kako bi Lana što pre otišla po svoj lek.

“Ovom priliko bismo apelovali na sve ljude po svim gradovima, zašto da ne, neka se svi uključe, neka svi ako su u mogućnosti koliko god mogu da pomognu i da naša Lana što pre dobije svoj lek i da onda može i ona da ide da kupuje igračke”, kaže Aleksandra.

Fondacija “Budi human” svakom korsniku pruža istu vrstu usluge. Otvara humanitarni SMS broj i dinarski i devizni račun u banci. Svaki korisnik ima svoju stranicu na kojoj se vide prikupljena sredstva i broj SMS poruka.

“Kada se uđe na stranicu svakog pojedinačnog korosnika na toj stranici se mogu videti sve uplate, odnosno koliko je ukupno prikupljeno donacija, koliko je korosnik iskorostio do tog momenta kad gledate i koje je trenutno stanje na računu. Svi podaci na sajt se učitavaju sa bankarskih izvoda računa koje Fondacija otvara za svakog korisnika ponaosob”, rekla je Ljiljana Kuzmanović Vujaković iz Fondacije.

Humanitarni SMS broj odobrava se samo ukoliko tu odluku podrže sva tri operatera. Aktiviraju se na šest meseci, a cena sms poruke može biti 100 ili 200 dinara u skladu sa zahtevom humanitarne organizacije.

Podnosilac zahteva u potpunosti je odgovoran za dostavljanje detaljnih izveštaja o utrošenim sredstvima prikupljenim SMS donacijama.loading...