ŠOK: Držali sina u podrumu 30 godina

Podrum
Printscreen/Youtube

Neverovatan slučaj porodičnog zlostavljanja šokirao je Nemačku. Naime, roditelji su punih 30 godina svog sina držali zatvorenog u podrumu porodične kuće u Bavarskoj!

 

Tek se odmotavaju detalji užasnog tretmana koje je nesrećni čovek, sada 43-godišnjak, trpeo od svoje 13 godine.

 
Prema pisanjima nemačkih medija, muškarca koji se najverovatnije zove Markus, komšije su vrlo retko viđale napolju, a prema njihovim svedočenjima, fizičko stanje u kojem se nalazio bilo je katastrofalno. Često su, kako kažu, čuli jauke i vrisku iz kuće, piše”Bild”.

Kada ga je policija pronašla, Markus je bio izbezumljen i neuhranjen, neuredan, a nokti na nogama su mu bili veoma dugački.

Šta se dešavalo iza zidova?

Majka je ispričala za lokalni list kako su želeli da “uvek zaštite” svog sina.

– On je želeo da ostane sa nama. Ako vam kažem šta smo prošli, ne biste verovali – rekla je majka koja je policijsku akciju 21. septembra, kada je njen sin oslobođen, nazvala “pljačkom”.

Ona je dalje ispričala kako je njen sin trpeo zlostavljanje još u osnovnoj školi. On je, prema majčinim rečima, pohađao školu za decu sa posebnim potrebama koju je zbog maltertiranja napustio 1989. godine.

Šta je preživljavao?

Kako kaže, zlostavljanje njenog sina bilo je toliko intezivno da joj nije preostalo ništa drugo nego da ga “tiho skloni”.

– Ali, kako ja to danas da dokažem? Morala bih da optužim tadašnje učenike. Moj sin trpeo je maltretiranje jer je stalno nosio staru garderobu – kaže.

Markus je bio smešten u bolnicu u Bajretu. Prema rečima doktora Mihaela Šulera, trebalo je ustanovti da li je tadašnji dečak bio mentalno bolestan ili mentalno zaostao.

Iz razgovora sa učenicima, Markus je bio preterano asocijalan. Nije ostvarivao kontakte, nije pokazivao želje za napretkom, nije imao ambicije niti takmičarskog duha sklonog njegovom uzrastu, a nije pokazivao ni volju za učenjem i budućim zaposlenjem.

Protiv porodice će biti pokrenuta krivična prijava zbog zatvaranja.