ŠOK: Reakcija Hašima Tačija na jučerašnje divljanje Albanaca će vas iznenaditi

Hašim Tači
wikipedia

Kosovski predsednik Hašim Tači i predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji ocenili su danas da su scene iz sela Mušutište potpuno nepotrebne i neprihvatljive.

U saopštenju Tačija navedeno je da jučerašnji događaji “nisu u interesu Kosova niti njegovih građana” i da je “pravo svakog da se vrati na svoju imovinu i svoje mesto porekla”, prenose kosovski mediji.

 
– To važi za svakog gradanina Kosova, bez obzira na etničku pripadnost – rekao je Tači i pozvao sve da to pravo poštuju.

U daljem tekstu saopštenja za medije, kosovski lider navodi da su “pitanja nestalih, raseljenih lica i okupirane svojine, rane otvorene još za vreme rata” i dodao da “te rane moraju da se zatvore kako bi se okrenuli budićnosti”

– Takve događaje mogu da zloupotrebe oni koji žele da spreče konsolidaciju države Kosovo i da prikažu negativan imidž naše države u svetu – rekao je Veselji.

Veseli je istakao da su “pravo na veroispovest, slobodu kretanja, pravo na povratak na svoju imovinu, osnovna prava propisana Ustavom Kosova” i dodao da je zakonska obaveza Kosova da garantuje takva prava.loading...