ŠOKANTAN SNIMAK KRUŽI SRBIJOM: Vozi autobus i kuca poruke na telefonu (VIDEO)

Snimak vozača koji vozi autobus i piše poruke na mobilnom telefonu, šokirao je putnike, ali i korisnike društvenih mreža gde se masovno deli.

Vozač “Niš-ekspresa” doveo je u opasnost ne samo svoj, već i živote putnika i drugih učesnika saobraćaja, imajući u vidu da autobusom upravlja tako što jednom rukom drži volan, a drugom mobilni telefon.

Autobusi “Niš-ekspresa” često se pominju kao “akteri” raznih incidenata. Najstrašnija nesreća u kojoj je učestovalo vozilo upravo ove firme bila je ona u decembru, kada je živote izgubilo sedam osoba, a povređeno je još 29 putnika. Vozač autobusa nije se propisno zaustavio ispred pružnog prelaza, već je preko njega prelazio baš kada je nailazio voz, koji ga je, konačno i udario, piše “Blic”.

Nekoliko dana pre ovog strašnog udesa, vozilu “Niš-ekspresa” u toku vožnje otpao je i otkotrljao se točak.

Fatalne posledice imala je još jedna saopbraćajna nesreća u koju je ponovo bio uključen autobus iste firme. Četiri osobe su poginule, a šestoro je povređeno kada su se krajem april u selu Barlovo na putu između Kuršumlije i Prokuplja sudarili autobus “Niš-ekspresa” i kamion koji je vozio na relaciji Minhen-Kosovo.