ŠOKANTNI PRIZORI ŠIROM SRBIJE: Sve zaključano, a ovde GUŽVE NIKAD VEĆE – ljudi BESNI (FOTO)

Dok su skoro svi privatnici "zaključani" zbog usvojenih mera Kriznog štaba širom Srbije zabeležene su ogromne gužve u marketina koji i dalje rade normalno što je izazvalo veliki bes građana koji poštuju mere, a ponajviše ugostitelja koji su već radima zatvoreni.

Dnevno.rs

Neki od ugostitelja čak razmišljaju o protestu i blokadi mega-marketa.

Kako su rekli za Nova.rs razmišljaju o mogućnosti da svi zajedno dođu pred kapiju i popreče svoje automobile kako niko od kupaca ne bi mogao da uđe. Uostalom, o tome, kakva je situacija u pojedinim marketima najbolje svedoče fotografije koje su ovih dana preplavile društvene mreže:

“Juče je ovako izgledala situacija u čačanskom “Lidlu”. To je slika rigoroznih mera Vlade Republike Srbije. Ali zato ne rade Biblioteke, knjižare, radnje za hemijsko čišćenje…Zbogom pameti”, napisala je Rada Karanac pored fotografije na svom Tviter nalogu.

Slične scene zabeležene su u marketima širom Srbije:

Sa druge strane, ugostitelj iz Beograda se dosetio kako da “otvori” svoj restoran:

Podsetimo, prekjuče su čačanski ugostitelji, vlasnici frizerskih radnji, salona venčanica i igraonica, njih oko 200, održalli protest ispred Gradske uprave u Čačku jer su nezadovoljni merama protiv koronavirusa koje je Krizni štab usvojio.

Oni su na nekoliko minuta i blokirali ulicu koja prolazi pored opštinske zgrade i naveli da svi privatnici nemaju isti tretman od nadležnih, ali su u međuvremenu od strane gradonačelnika zamoljeni da se strpe, jer će on, kako je rekao, njhov problem predočiti nadležnima u Beogradu i pokušati da ga reši. Zapravo, nove mere predviđaju da rade samo prodavnice hrane, benzinske pumpe i apoteke do ponedeljka.

Čak je i premijerka Srbije, Ana Brnabić izjavila da je neophodno usporiti život u Srbiji, kako bi se videli da li brojevi, kada je u pitanju zaražavanje počinju da stahniraju ili opadaju.

Međutim i žitelji Čačka, ali drugih gradova se s pravom pitaju kako je moguće da su zatvoreni diskonti u koje ulaze kupci jedan po jedan, a u marketima je dozvoljeno da rade iako se tu u isto vreme nađe i po 300 kupaca.

“Da li je to usporen život radi suzbijanja epidemije i kuda plovi ovaj brod”, postavljaju Čačani logično pitanje.

“Najviše na svetu mrzim mere”: Vučić pojasnio situaciju sa koronom i otkrio ŠTA NAS ČEKA NAREDNE NEDELJE