SPASAVANJE U TOKU: Tromesečna beba zarobljena u selu odsečenom od sveta!

Zima
Pixabay.com

Radnici i mehanizacija vranjskog Preduzeća za puteve “Trace” probijaju snežne smetovena putnom pravcu od Vlasa do naselja Studena, u kojem su od 5. januara odsečena 23 domaćinstva sa 46 ukućana, i tromesečna beba kojoj ponestaje hrane!

 

Predsednik Štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković potvrdio je da uveliko putari probiju visoke snežne smetove da bi na vreme stigli do prve kuće u Studeni, koja je od Vlasa udaljena sedam kilometara.

 
Generalni direktor Zdravstvenog centra u Vranju dr Dragan Veličković izjavio je da će posle probijanja zavejane seoske saobraćajnice protiv požarna spasilačka i ekipa hitne medicinske pomoći da odu u Studenu i odnesu hranu i pelene za tromesečnu bebu i hospitalizuju pacijenta obolelog od dijabetesa.

Srećom, novorođenče ima dovoljno hrane, a zdravstveno stanje obolelog meštanina Studene je stabilno.

U Štabu za vanredne situacije saopštili su da su vranjski električari u Studeni uspostavili jednofazno napajanje električnom energijom. Meštani sela u poljaničkom kraju nisu imali struju dva dana.

Posle intervencije radnika vranjske Elektrodistribucije, struju su dobili i meštani sela Nesvrta kod Krive Feje.

U Vranju strahuju od novih nedaća u predstojećim ledenim danima u kojima je najavljen debeli minus i minus 18 stepeni. U brdsko-planinskim selima vranjskog kraja gorštaci će se suočiti sa temperaturom od 25 stepeni ispod nule.