To, prema njegovim rečima, nije dozvoljeno.

Karan je, gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, rekao da se iz snimka, koji je objavljen na društvenim mrežama i potom u srpskim medijima, može zaključiti da je osoba koja je označena kao visokopozicionirani srpski službenik, prodala za novac neke informacije.

“Ko god da je to uradio nije imao dobru nameru prema Srbiji, pogotovo što je taj snimak objavljen”, istakao je on i objasnio da je upravo objavljivanje tog video snimka znak da je od svega htela da se napravi afera i da se poremete odnosi Srbije i Rusije.

Na pitanje da li je tačno da su pomenuti snimak pustili Amerikanci, Karan kaže da takav zaključak može da se donese iz više razloga. Jedan od njih je što su NATO i druge zapadne službe mnogo aktivnije na našem prostoru od Rusa, a drugi je stav Vašingtona da Rusija vrši maligni uticaj na Balkanu.

Međutim, ono što je promaklo svima, a vrlo je važno, je to da je snimak napravio profesionalac. Snimao je aktere “špijunske afere” iz svih uglova, u tačno utvrđenim momentima tako da ništa nije promaklo.

Dakle, napominje Karan, snimak je napravio neko treći ko je na izuzetno profesionalan način sve pripremio. To znači, objašnjava dalje Karan, da je ta treća strana morala najpre neko vreme da prati dvojicu muškaraca sa snimka, da zna njihove navike,kretanje, lokacije na kojima borave…

Na pitanje ko bi mogla da bude ta treća strana, Karan kaže da na Balkanu vlada obaveštajni haos i da bi bilo lakše nabrojati ko ne operaiše na nešem tlu, nego ko operiše.

Istakao je da Srbiju ne ugrožava klasična špijunaža, budući da se ona odvija svugde u svetu i u skoro svakom trenutku, već “podrivački rad”, poput namere da se na ovaj način poremete odnosi dve zemlje.