SPISAK IMENA U OPROŠTAJNOM PISMU: Kragujevčanin iskopao sebi grob, pa se obesio!

M.M.(73) sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je doneo kući, uneo ga neprimetno u podrum i tu se obesio.

Groblje
Dnevno.rs/Petar Marković

M.M.(73) sam je iskopao grob na lokalnom groblju, kupio sanduk koji je doneo kući, uneo ga neprimetno u podrum i tu se obesio. Ostavio oproštajno pismo sa spiskom ko može da prisustvuje jučerašnjoj sahrani. Niko nije znao šta priprema.

Sve ovo izdešavalo se u naselju Male Pčelice gde je pokojnik živeo sa porodicom, prenosi “Kurir”.

On je svoje pomalo ritualno samoubistvo pažljivo isplanirao, a da niko nije primetio promene u ponašanju, niti pak da je sve pažljivo pripremio. Čak naprotiv. Komšika koja ga je videla neposredno pre nego što se obesio u čudu je primila vest.

– Išli smo ulicom i normalno pričali. Otišao je kod brata mislim, rekao mi je da je dobro, da je nešto radio tog dana, pričali smo o drvima za zimu. Nikada ne bih rekla da će dići ruku na sebe. Sasvim je normalno delovao, pričali smo o tim tekućim, domaćinskim stvarima – rekla je jedna od komšinica.

Ni ostale komšije u ovom radničkom naselju nisu ni slutile da sprema samoubistvo.

A on je danima pre toga sprovodio svoj plan u delo. Kupio je sanduk i verovatno kada ukućani nisu bili tu, doneo ga u podrumske prostorije. U međuvremenu je na groblju gde je još pre dvadesetak godina kupio parcelu, uradio spomenik i opseg, iskopao sam raku i kada je došao kući – obesio se o gredu, tik iznad mesta gde se nalazio mrtvački sanduk.

– Ostavio je pismo gde je precizno da upustva ko može da dođe na sahranu. Ti ljudi su i bili u nedelju kada je sahranjen – pričaju komšije u naselju.

Inače, M.M. nije imao problema, niti je bio u dugovima. Motivi samoubistva su enigma. Ovde kažu da je “oduvek po malo bio na svoju ruku i da je jednostavno rešio da uradi nešto što ovo naselje ne pamti”.