Spomenik velikoj beogradskoj ljubavi: Zašto su stepenice na Kosančićevom vencu ŠARENE?

Stepenice Kosancicev venac
Privatna arhiva

Da umetnost i ljubav ne poznaju granice pokazuje i ovo umetničko delo oslikano na stepenicama na Kosančićevom vencu. Ona je njemu poklonila ljubav, a on njoj uzvratio tako što je samo za nju ofarbao stepenice koje spajaju Kosančićev venac i Karađorđevu ulicu.

Priča vredna pomena

 

Foto: Privatna arhiva

Iako je u današnje vreme sve više onih koji svoju ljubav ostavljaju iza zatvorenih vrata ili nerado pričaju o njoj, ovaj mladi par iz Beograda je sa zadovoljstvom podelio svoju divnu ljubavnu priču.

Njih dvoje su želeli da ostanu anonimni, ali ono što je najbitnije ipak su nam otkrili. Evo kako je nastalo još jedno ljubavno umetničko delo kome se mnogi Beograđani dive.

Oboje smo umetnički nastrojeni, volimo umetnost i emocije izražavamo kroz umetnost. Crtamo, slikamo, pišemo i divimo se svakom umetničkom delu. Oboje smo iz Beograda i volimo Beograd, pa smo želeli da sve naše strasti objedinimo i da zajedno oslikamo ove stepenice kao poklon Beogradu u znak na sećanje na nas jer odlazimo na neko vreme iz ove zemlje – tvorac ovog umetničkog dela započeo je priču za Dnevno.rs.

Život sam pravi planove i ne pita za odobrenje…

 

Foto: Privatna arhiva

Iako je isprva trebalo zajedno da otputuju van granica Srbije, sudbina je za njih imala drugačije planove. Ona ostaje u Beogradu, a on odlazi daleko. Promena plana je uticala na njihovu vezu zbog čega su se na kratko rastali i tada je nastala ova umetnička ekspresija kao dokaz njegove ljubavi.

Kako se bližio moj odlazak, tako sam postao svestan da ne želim da izgubim devojku koju volim. Iako nismo u tom trenutku bili zajedno, hteo sam da ispunim ranije dato obećanje da ulepšamo naš grad, ali sam ovog puta imao i motiv više. Motiv je bio da njoj ostavim poklon na koji će biti ponosna i uspeo sam u tome – dodao je on.

Umetnost i emocije nemaju rok trajanja

 

Foto: Privatna arhiva

Poznato je već da umetnička dela imaju jaku izražajnu moć i da gotovo uvek pronađu način da traju i opstanu. Neka su ostavila neizbrisiv trag na istoriju, a ovo delo je ostavilo trajni pečat na sećanje na jednu ljubav.

– Ovo je najlepši poklon koji sam ikada dobila. Nikada neću zaboraviti ovo veliko delo malog umetnika velike ljubavi. Stepenice su još jedan dokaz da ljubav stvara samo dobre stvari – sa osmehom na licu rekla je devojka, koja nikako nije želela da sakrije svoju ljubav.

Mi smo se oduševili stepenicama, njegovim načinom izražavanja ljubavi i njenim optimističkim stavom prema njegovom odlasku.

Kada sledeći put prođete ovim stepenicama setite se njihove priče jer ipak ljubav je ta koja čoveku daje snagu. Njemu želimo srećan put, a njoj da kiše ne speru sećanje.