SPORNA I NASLOVNA DANASA? Vučić reagovao na Instagramu, a OVO je KARIKATURA o kojoj se priča (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se noćas preko društvene mreže Tviter, povodom karikature Predraga Koraksića Koraksa na naslovnoj strani vikend izdanja lista Danas kojom se reaguje na kritike vlasti zbog naslovne strane novog broja nedeljnika NIN.

Printscreen Instagram/buducnostsrbije

“Samo vi radite svoj posao. Otvaram auto put Obrenovac – Surčin 18. decembra. Živela Srbija”, napisao je Vučić na tviteru, na kojem je okačio naslovnu stranu lista Danas.

View this post on Instagram

Samo vi radite svoj posao! Otvaram autoput Obrenovac – Surčin 18.decembra! Živela Srbija! #Danas

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Na karikaturi Danasa je Vučić koji se razdrljenih grudi, na kojima je nacrtana meta, isturio ispred snajpera, kao aluzija na prvobitnu naslovnu stranu NiN-a.

Karikaturom je ilustrovan tekst s naslovom “GIM preti Danasu”, gde se navodi da su advokati te privatne firme koja je u centru pažnje zbog slučaja Krušik, uputili dopis redakciji u kojem se ovom dnevnom listu preti tužbom ako nastavi da piše o GIM-u.

Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, i drugi predstavnici vlasti oštro su kritikovali NIN, tvrdeći da je to poruka kako je legitimno bilo šta da se uradi predsedniku Srbije. Izdavač NIN-a povukao je naslovnu stranu, tako da je broj ponovo štampan sa belom naslovnom stranom, a glavni urednik Milan Ćulibrk je najavio da će i naredni brojevi izlaziti bez fotografija na naslovnoj strani.