SPORNI MOMENAT SA BDENJA: Tviter bruji o ISPRAĆAJU AMFILOHIJA, jedni šokirani, drugi kažu da TO NIJE NORMALNO (FOTO+VIDEO)

Snimak sa bdenja u Cetinjskom manastiru gde su se monaštvo i vernici okupili da isprate vladiku Amfilohija izazvao je lavine komentara na društvenim mrežama.

Printscreen Youtube/Infobiro Montenegro

Posmrtni ostaci mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija preneti su sinoć u Cetinjski manastir gde je organizovano bdenje. Ispred manastira okupili su se vernici i sveštenstvo koji su u mimohodu prolazili i celivali ruku upokojenom vladiki.

Upravo ova scena izazvala je veliku pažnju korisnika društvenih mreža. U jeku epidemije korone, kad Crna Gora iz dana u dan beleži nove rekorde u broju zaraženih na jednom mestu su se okupile stotine ljudi, a masku i fizičku distancu retko ko je držao.

Na sve ovo, korsnicima Tvitera sporna je bila i činjenica da je stotine vernika celivalo zemne ostatke pokojnog mitropolita:

Podsetimo, danas kada se u Cetinjskom manastiru nastavlja ispraćaj vladike Amfilohija telo mitropolit je u klimatizovanom kovčegu i zaštićen staklenim pokrovom. Sinoć pak, nije bilo tako:

HILJADE VERNIKA ISPRAĆA AMFILOHIJA: Cetinjski manastir ne može da primi sve koji su došli (VIDEO)loading...