SPREČAVA ŠIRENJE I UBIJA VIRUS? Sve što treba da znate o novim kapima za nos PROTIV KORONE

Sprej za nos protiv korone moći će da se koristi do pet puta dnevno...

Pixabay.com

Nazalni sprej protiv koronavirusa, koji je nazvan Enovid, tokom testiranja se pokazao vrlo efikasnim.

Reč je o proizvodu kompanije Sanotajz, a koji je razvijen u Kanadi, napravljen u Izraelu i testiran u Velikoj Britaniji.

Utvrđeno je da u 24 sata ublažava simptome koronavirusa za 95 posto, a da u 72 sata simptome ublažava za 99 posto, saopštio je proizvođač.

Moguće ga je koristiti do pet puta dnevno, a nakon što osoba shvati da je zaražena koronavirusom. Primenjiv je i na deci mlađoj od 12 godine. Izraelsko Ministarstvo zdravstva je njegovu upotrebu odobrilo još u januaru ove godine i očekuje se da će njegova prodaja u ovoj zemlji početi u sledećih nekoliko sedmica.

Sprej koji smo napravili je dokazan ne samo kao medikament koji onemogućava daljnje širenje virusa, već je i njegov ubica – izjavila je osnivač i izvršni direktor Sanotajza dr Gili Regev.

S obzirom na to da je koronavirus respiratorni virus, u Sanotajzu vjeruju da će njihov proizvod biti delotvoran protiv širenja koronavirusa. Tvrdi se da deluje već nakon dva minuta, te da je efikasan protiv alfa soja, koji je prvi put registrovan u Velikoj Britaniji, i gama soja, koji je prvi put registrovan u Brazilu. Trenutno se testira i protiv delta soja, koji je prvi put registrovan u Indiji.

Navodno je efikasan i protiv drugih respiratornih virusa, među kojima su i oni koji uzrokuju grip, piše list Jerusalem Post.