SPREČEN SCENARIO IZ 2014. GODINE: Policija zaustavila trojicu Albanaca, hteli da PUSTE DRON na stadionu Partizana?!

Srbija Albanija
Beta

Policija i carinici sprečili su, na graničnom prelazu Preševo, trojicu Albanaca da uđu u Srbiju, jer im je u automobilu pronađen dron, saznaju "Večernje novosti".

 

Kako se navodi, oni nisu imali neophodnu dokumentaciju za bespilotnu letelicu.

Izvori beogradskog lista navode da je dron, tokom rutinske kontrole, pronađen u prostoru za rezervni točak i nije imao carinsku deklaraciju. 

Albanski državljani su navodno rekli da putuju u Beograd zbog poslovnih obaveza, što je, ističu “Večernje novosti”, policajcima “bilo sumnjivo”.

U četvrtak od 19 časova šampion Srbije Partizan ugostiće albansku ekipu Skenderbeg u okviru utakmice četvrtog kola Grupe B Lige Evrope. Stoga, postoje indicije da je dron bio namenjen za ovu priliku.

Podsetimo, još su sveže mučne slike sa stadiona u Humskoj oktobra 2014, kada se tokom utakmice između selekcija Srbije i Albanije iznad terena pojavio dron sa zlokobnom zastavom “velike Albanije”, što je osim tenzija na tribinama i među igračima izazvalo i višednevni diplomatski rat Beograda i Tirane.

U želji da se spreče slične provokacije, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno- informativna agencija preduzimaju sve neophodne mere kako bi sutrašnji meč u ligi Evrope protekao bez incidenata.